Անհրաժեշտ է. (2 բաժնի համար)
1. հնդկահավ - 2 կտոր
2. դդում - 10 խորանարդիկ
3. թեփուկով բրինձ - 1 ճաշի գդալ
4. սխտոր - 1 պճեղ
5. բիբար - 1 հատ , եթե մեծ բիբար է, ապա 1/2 մասը
6. սոխ - 1/4 մասը մոտավոր
7. նեխուր
8. կարագ
Պատրաստման եղանակը.
Նախապես մաքրած և լվացած հնդկահավը դնել կաթսայի մեջ, քիչ ջրով հասցնել եռման ջերմաստիճանի, թողնել եռա 5-6 րոպե, այնուհետև թափել ջուրը, կաթսան լվանալ արդեն բավարար քանակով ջուր լցնել և եփել 15 րոպե, որից հետո եռացող ջրի մեջ ավելացնել թեփուկով բրինձը, եփել ևս 15 րոպե։ Դդումը խորանարդիկներով կտրատել, մանրացնել նաև սոխը և բիբարը, այս ամենը ավելացնել եռացող ճաշին, եփել ևս 15 րոպե։ Նեխուրը լավ մանրացնել, սխտորի պճեղները 2 մասի բաժանել, այս երկուսը ավելացնել ճաշը անջատելուց հետո, կաթսան փակել կափարիչով, սպասել ևս 15 րոպե, մատուցելուց մի փոքրիկ կտոր կարագ դնել։Սխտորը , ցանկության դեպքում, կարող եք մատուցելուց առաջ հանել ճաշից։
Բարի ախորժակ :)
No comments:
Post a Comment