Բաղադրությունը։ 3 ձու, 1 բաժակ շաքարավազ, մեկ ու կես բաժակ նուշի ալյուր, կես բաժակ կաթ, 40 մլ կարագ, կես թեյի գդալ սոդա, կես թեյի գդալ վանիլ, 3-4 խնձոր։
Պատրաստման եղանակը։ Հարիչով մի քանի րոպե հարել ձվերը, շաքարավազը, դանդաղ հարելով աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, կաթը, կարագը, հետո սոդան ու վանիլը։Եփելու կաթսայի տակ մի քիչ կարագ քսել, վրան ալյուր ցանել։ Խմորը լցնել, խնձորները մաքրել, կիսալուսնաձև կտրատել ու շարել խմորի վրա։
Աշխատեք սահմանափակել սպիտակ ալյուրի կիրառությունը ձեր և ձեր բալիկների սննդակարգում!!!!Սպիտակ ալյուրը վերամշակում անցնելուց կորցնում է բոլոր օգտակար հատկությունները, և բացի օգտակարության կորստից նաև բացասական ազդեցություն է թողնում օրգանիզմի վրա /մանրամասն ուրիշ փոստում/։
Բաղադրատոմսը մեզ տրամադրեց Անի Մարտիրոսյանը :*
No comments:
Post a Comment