Saturday, May 24, 2014

Կորեկով ապուր (2 տարեկան +)

Կորեկով ապուր պատրաստելու համար անհրաժեշտ է․
  • կորեկ - կես բաժակ
  • ջուր - 1,5 լիտր
  • սոխ - 1 հատ
  • գազար - 1 հատ
  • սխտոր - 3 պճեղ
  • ձեթ
  • կանաչի
  • աղ
Պատրաստման եղանակը․
Կորեկը մի քանի անգամ լավ լվանալ, ցանկալի է տաք ջրով, որպեսզի նրա վրա գտնվող բարակ թաղանթը առանձնանա: Այնուհետև կորեկի վրա  ջուր  ավելացնել  և եփել 25 րոպե ցածր կրակի վրա։ Սոխն ու գազարը լավ մանրացնել, տաքացնել ձեթի մեջ և ավելացնել արդեն եփված կորեկի վրա, բոլորը միասին կրկին եփել 5-7 րոպե, ավելացնել  մանր կտրատած սխտորը , աղը և կանաչին, գազը անջատել, կաթսայի բերանը փակել, հինգ րոպե հետո մատուցել։


բարի ախորժակ երեխաներին :)

Շնորհակալություն Կարինա Եղիազարովային բաղադրատոմսը և նկարը մեզ տրամադրելու համար

No comments:

Post a Comment