Sunday, January 19, 2014

Եգիպտացորենի շիլա ( 7 ամսական +)

Եգիպտացորենը հացազգիների ընտանիքին պատկանող մշակովի, միամյա խոտաբույս է: Եգիպտացորենի սռնակներում հայտնաբերվել են ճարպային, եթերային յուղեր, խեժեր, դառը գլիկոզիդներ, սապոնիններ, ասկորբինաթթու, K վիտամին, կարոտինոիդներ, գլիկոկինիններ, սիտոստերոլ, ստիգմաստերոլ: Հատիկները պարունակում են 61% օսլա, 6% ճարպայուղ, B1, B2, B6վիտամիններ, հանքային նյութեր` K, Ca, P, Mg, Fe և այլն:

Եգիպտացորենի շիլայի համար  օգտագործել եմ եգիպտացորենի ալյուր, երկու ճաշի գդալ եգիպտացորենի ալյուրի վրա ավելացնել 12 ճաշի գդալ ջուր և դնել մարմանդ կրակին, պարբերաբար խառնել: Եփել  15-20  րոպե, այնուհետև մի փոքրիկ կտոր կարագ դնել կամ բուսայուղ լցնել արդեն պատրաստի շիլայի մեջ: Հեշտ, արագ, համեղ ու սննդարար :)




Հ.Գ. ես սա բանանով էլ փորձեցի, վերջում տրորոած բանան ավելացրեցի, շատ համեղ էր

No comments:

Post a Comment