Friday, April 4, 2014

Կորեկի ձավարով (пшено ) շիլա ( 2 տարեկան +)

Կորեկի ձավարը հարուստ է ածխաջրերով, բջջանյութով, սպիտակուցներով, ինչպես նաև  պարունակում է միկրո և մակրո տարրեր՝ ֆտոր, երկաթ, մանգան, մագնեզիում, պղինձ:


Այս ձավարը ունի օրգանիզմի իմունիտետը ամրացնող հատկություն, ինչպես նաև բարերար ազդեցություն է թողնում նյարդային համակարգի վրա: Նրանում պարունակվող ֆտորը նպաստում է ատամների, մազերի ու եղունգների ամրացմանը: 

Ինչպե՞ս պատրաստել կորեկի ձավարի շիլա

Կորեկը մի քանի անգամ լավ լվանալ, ցանկալի է տաք ջրով, որպեսզի նրա վրա գտնվող բարակ թաղանթը առանձնանա: Այնուհետև կորեկի վրա  ջուր  ավելացնել  (1 : 2 հարաբերակցությամբ )  և եփել 25 րոպե ցածր կրակի վրա, այնուհետև արդեն եփած կորեկի վրա կաթ ավելացնել, մի անգամ էլ կաթով եռացնել ու կրակն անջատել: Կաթնակորեկային շիլայի վրա ավելացնել մի փոքիկ կտոր կարագ և վերջ շիլան պատրաստ է: Եթե քաղցրացնելու խնդիր ունեք, կարող եք մի քիչ մեղր ավելացնել, ոչ շատ տաք շիլային, շատ համեղ է ստացվում, բարի ախորժակ երեխաներին :)


No comments:

Post a Comment