Ձուկը շատ կարևոր սպիտակուցային մթերք է, պարունակում է օմեգա 3, կալիում, կալցիում, ֆոսֆոր և այլն։ Չնայած իր սննարար ու օգտակար լինելուն, ձուկը ուժեղ ալերգեն է, այդ պատճառով այն երեխայի սննդակարգ ներմուծեք շատ քիչ չափաբաժնով՝ մեկ թեյի գդալից սկսած։ Երեխային ձուկ կարող եք տալ ամիսը երկու անգամ։
Ձկնապուր պատրաստելու համար անհրաժեշտ է․ ձուկ, բրոկոլի, լոլիկ, գազար, սոխ, նեխուր, դափնետերև, համեմ։
Եթե հնարավորություն ունեք շոգեխաշելու, ապա շատ ավելի լավ, քանզի գիտենք, որ շոգեխաշելիս գրեթե բոլոր վիտամինները պահպանվում են։ Եթե չկա շոգեխաշելու հնարավորություն, ապա ապուրը պատրաստեք շատ քիչ ջրով, ցածր կրակի վրա։ Ձուկը նշված բաղադրիչներով եփելուց հետ, հանեք ապուրից, մաքրեք փշերից և մաքրված միսը հետ լցրեք ապուրի մեջ,ավելացրեք համեմը և նեխուրը, մի կտոր կարագ դրեք։
Բարի ախորժակ :)
No comments:
Post a Comment