Monday, February 3, 2014

Յոգուրտ (1 տարեկան +)

Յոգուրտը կաթնաթթվային մթերք է, որը պատրաստվում է մերող միկրոօրգանիզմների կիրառմամբ: ՛՛ Կենդանի յոգուրտը՛՛ պարունակում է կաթնաթթվային մանրէներ, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում օրգանիզմի  վրա, կարգավորում են մարսողությունը:  Յոգուրտը պարունակում է նաև վիտամիններ, մոնո-,  դիսախարիդներ, մակրո-, միկրոտարրեր: Յոգուրտը օրգանիզմի  իմունիտետը  բարձրացնող հրաշալի միջոց է:

Պատրաստման եղանակը:
Ես տանը պատրաստում եմ յոգուրտ օգտագործելով յոգուրտի չոր մերան, յոգուրտ պատրաստող սարք և կովի կաթ:
Յոգուրտ պատրաստող սարք



Մեկ լիտր կաթը եռացնել, թողնել սառչի մինչր 40-42C: Յոգուրտի չոր մերանը լուծել 50մլ ջրում, լցնել կաթի վրա, լավ խառնել և լցնել յոգուրտի սարքի տարաների մեջ, թողնել այն միացված ութ ժամ, ապահովելով 40-42C:

Յոգուրտի տարաներ

 Մերվելուց հետո տարաները դնել սառնարանում: Այն պատրաստ կլինի սառչելուց հետո, կարող եք տարբեր մրգեր խառնել արդեն պատրաստի յոգուրտին, թեպետ իմ երեխաները առանց մրգերի էլ են մեծ հաճույքով ուտում:


3 comments:

  1. Հարգելի հեղինակ, եթե կարելի է, խնրում եմ ինձ ինֆորմացիա տվեք յոգուրտի պատրաստման սարքի մասին։ Առանց դրա հանարավոր չէ՞։

    ReplyDelete
    Replies
    1. Հարգելի Լենա յոգուրտի ապարատի ՛՛ գործը՛՛ ութ ժամ ստաբիլ ջերմաստիճանի պահպանումն է ( 40-45C), եթե չկա յոգուրտնիցա , կարելի է յոգուրտ պատրաստել գազօջախում, հրակայուն ամանի մեջ լցրեք կաթը ու մերանը վերը նկարագրված ձևով և դրեք 40-45C տաքացրած գազօջախի մեջ, ութ ժամ հետո պատրաստ կլինի: Հնարավոր է նաև թերմոսում մերել, եթե Ձեր թերմոսը ութ ժամ ունակ է պահպանել նույն ջերմասիճանը:

      Delete
  2. Իսկ յոգուրտի մերան որտեղի՞ց ձեռք բերենք

    ReplyDelete