Ճուտիկի / հավի միսը պարունակում է մեծ քանակով վիտամին B6, բազմաթիվ սպիտակուցներ, ֆոսֆոր, սելեն, վերջինս հայտնի է իր հակաքաղցկեղային հատկությամբ: Հավի միսը օգտագործելուց առաջ անպայման հեռացրեք կաշին և նրա տակ գտնվող ճարպային շերտը:
ԵՎ այսպես ճուտիկը լվանալ, կտրատել, քիչ ջրով դնել կրակին, մի երկու անգամ եռալուց հետո, ջուրը թափել, նոր ջուր լցնել, ճուտիկը կիսաեփ անել: Ճուտիկին ավելացնել կտրատած գազար, դդում, սոխ, բիբար և շատ քիչ քանակով բրինձ: Արդեն պատրաստի ճաշիկին ավելացնել նեխուր, համեմ , մի փոքրիկ կարագ կամ բուսայուղ:
Մի քիչ մեծ բալիկների համար կարող եք կես պճեղ սխտոր գցել, նաև այս ճաշիկին շատ է ՚՛՛սազում՛՛ ուրցը : Բարի ախորժակ :)
No comments:
Post a Comment